Entreprenadsformer

När ni har valt huset behöver ni någon som kan bygga det. Vi på Nordiska Villor har ett stort kontaktnät av olika entreprenadfirmor som gärna hjälper till. Här finns det två olika former för att få huset nyckelfärdigt. Vi beskriver dessa nedan.

Husmodell

Generalentreprenad

Här tecknar ni ett avtal med Nordiska Villor på materialsatsen och endast ett avtal med entreprenaden. Det är sedan generalentreprenören som tecknar övriga avtal med respektive underentreprenör. På så sätt slipper ni samordna alla delar själva, ni kan i princip bara luta er tillbaka och se på när ert drömhus blir nyckelfärdigt. Ni som kund är alltid byggherre över husbygget men generalentreprenören är ansvarig för underentreprenörerna och sköter samordningen av dessa.

När ni väljer en generalentreprenad har ni mindre kontroll över vilka hantverkare som är involverade då det är generalentreprenören som samordnar detta. Fördelen att använda entreprenörsformen är att ni som kund (byggherre) avlastas en hel del gällande samordning av bygget då det är generalentreprenören som sköter allt detta åt er tills huset är nyckelfärdigt och ni får nycklarna till ert drömhem.

  Husmodell

  Delad entreprenad

  Detta innebär att ni enbart skriver ett kontrakt med Nordiska Villor på materialsatsen och flera olika kontrakt med respektive entreprenörsdel (VVS, el, byggnation mm). Vi hjälper er att ta fram dessa kontrakt men det är ni, det vill säga byggherren, som undertecknar alla dessa avtal. När ni väljer en delad entreprenad har ni själva kontrollen över bygget. Detta kan vara till fördel ekonomiskt då ni kan välja att göra vissa delar på egen hand. Det som kan vara bra att ha i åtanke när ni väljer denna entreprenadform är att det är ni som kund som samordnar alla entreprenörsdelar för att få ett nyckelfärdigt hus.

   Husmodell

   Garantier & försäkringar vid husköp

   Vårt motto är att det ska vara roligt att bygga ett nytt hus och därför är det viktigt för oss att ni känner er trygga under hela er husresa. Nedan har vi sammanställt information om en del försäkringar och garantier som ni har rätt till när ni skriver avtal med oss.

   Garantier & försäkringar vid husköp

    Kontakta oss

    Drömmer ni om att bygga ett nytt stenhus? I en husprocess är det en del faktorer att ha i åtanke. Vi hjälper er när det kommer till den biten. Ta gärna kontakt med oss för att få klarhet i vart ni ska börja och vad ni ska tänka på i första hand, tillsammans bygger vi ert drömhus.

    Ni kan ringa oss på010-330 76 75

    2024 © Nordiska Villor - nordiskavillor.se