Bygga hus

Betonghus, tegelhus eller stenhus - ett kärt barn har många namn. Alla tre förknippas med stabilitet, hållbarhet och energieffektivitet. När ni bygger ett nytt hus är det en del saker att tänka på. Ibland kan det kännas överväldigande. Vad är en detaljplan, ett tekniskt samråd eller vad är ett bygglov? Vi vet hur ni känner och därför vill vi göra det så lätt och förståeligt för er som möjligt. Eftersom det här är en resa som ofta bara görs en gång i livet vill vi att er resa ska vara rolig och lärorik. För att göra det så enkelt för er som möjligt har vi tagit fram de viktigaste stegen när det kommer till att bygga ert nya stenhus med oss.

Bilden föreställer ett par i Skåne som har byggt ett hus från Nordiska Villor

STENHUS

Varför ska ni bygga
ett stenhus?

Läs mer →
Bilden föreställer en familj som står och fiskar vid en sjö i solnedgången.

PROCESS

Husprocessen steg
för steg

Läs mer →
Bilden föreställer en svetsare vid ett husbygge som svetsar ihop två metallstänger medan gnistor flyger.

BYGGA HUS

Vad kostar det att bygga
ett hus?

Läs mer →
Bilden föreställer ett par som myser i soffan i sitt nybyggda hus medan de leker med sin hund.

MATERIAL

Vad ingår i materialsatsen?

Läs mer →
Bilden föreställer ett avtal om att bygga nytt hus som skrivs på.

AVTAL

Våra avtalsformer

Läs mer →
Bilden föreställer ett par som har köpt ett stenhus av nordiska villor samt pekar på ett fint moln.

EKONOMI

Finansiering

Läs mer →
En bild på betong i kombination med möbler i mjukt trä.

Vi hjälper er med huset och allt därtill från början till slut

Det roligaste med att bygga en ny villa är att ni får designa ert eget hus helt från början tillsammans med oss. Hur vill ni att det ska se ut utvändigt? Ni kan bestämma vad ni vill fokusera på. Vill ni till exempel ha det billigaste materialvalen i badrummet och satsa på ett mer kvalitativt materialval i köket? Fantasin sätter inga gränser och tillsammans med oss hjälper vi er igenom alla val när det kommer till både design och husprocess. Hur går då själva husprocessen till? Jo, allt börjar såklart med ett första möte där vi och ni går igenom allt i detalj så att ni ska känna er så trygga och säkra som möjligt med ert val av hus. Vi går igenom eventuell tomt och tar fram husmodeller som passar eller så ritar vi tillsammans upp en egen husmodell som ni gillar. När ni bygger hus med oss kommer ni aldrig känna er ensamma utan vi är med er från första mötet tills ni får nycklarna i handen. Tillsammans kommer vi att bygga ert nya hem.Betonghus, tegelhus, stenhus - vad är skillnaden?

Ett stenhus från oss byggs med stenblock som består av sand, vatten och kalk. Dessa stenblock staplas på varann för att forma stommen till ert nya hus. Därefter putsas husstommen vilket då kan uppfattas som ett betonghus, skillnaden är enbart att under putsen ligger en stabil stomme av block som staplats noggrant på varann. Tegelhus däremot är dyrt att bygga och därför ser man ofta hus där fasaden kläs i tegel men själva stommen är av trä. På det här sättet får ni en tålig fasad men ni får inte stenhusets fördelar. Vad är då stenhusets fördelar? Jo, ett stenhus är både energisnålt, underhållsfritt och hållbart. Stenblocket som stenhuset byggs med andas så när det är kallt då bibehåller stenblocket värmen i huset och när det är varmt kyler stenblocket ner. Ett hus som är gjort av sten rakt igenom kommer alltid att vara underhållsfritt och hållbart mot både vind, rusk och annat svenskt klimat. Viktigt att ha i åtanke, både när ni bygger nytt hus eller köper ett begagnat hus, är vad som ligger bakom fasaden.Ta kontakt med oss idag för att boka ett första möte och påbörja er husresa!

Kontakta oss

Vill ni ha hjälp att hitta en tomt?

Ta gärna kontakt med oss på 010-330 76 75

KLICKA HÄR

Husmodeller

KLICKA HÄR

Tomter

2022 © Nordiska Villor - nordiskavillor.se