Bygga hus

Hos oss på Nordiska Villor erbjuder vi en husprocess där vi tar hand om hela processen. Från första idé- och skiss-stadiet till projektering, myndighetskontakter och hela vägen till slutbesiktning och inflyttning. Vi finns med er i varje steg för att säkerställa att ert nya stenhus blir precis som ni önskar.

bilder

Arkitektritade stenhus med erfaren entreprenad

Med vår entreprenad och oss som hustillverkare så tar vi ansvar för hela byggprocessen, från de första idéerna och skisserna till projektering och myndighetskontakter. Vi följer bygget noggrant fram till slutbesiktning och inflyttning, vilket ger er trygghet och ett smidigt bygge av ert drömhus. Er kontaktperson hos oss fungerar som en projektledare under hela husresan och håller er i handen från början tills nycklarna hamnar i er hand.

bilder

Arkitektritade hus baserade på dina idéer och vår expertis

Varje hus vi ritar och bygger är unikt, precis som våra kunders drömmar. Våra arkitektritade stenhus kombinerar hög kvalitet, speciallösningar och vår gedigna erfarenhet. Med Nordiska Villor får du ett hus som är noggrant planerat och anpassat efter era specifika behov och önskemål.

bilder

Projektledning som överträffar förväntningarna

Vårt projektledare och team tar hand om alla detaljer i ert husprojekt, från idé till färdigställande. Vi kombinerar estetik, funktion och precision för att skapa ett hem som inte bara är vackert, utan också praktiskt och hållbart. Med Nordiska Villor kan ni lita på att varje aspekt av ert byggprojekt hanteras med noggrannhet och professionalism. För oss är även slutfinnishen extra viktig.

bilder

Färdiga hus utan obehagliga överraskningar

Med Nordiska Villor får ni ett komplett hem vid inflyttning, utan oväntade kostnader eller tillval. Vi använder endast högkvalitativa och beprövade material och produkter, vilket garanterar att ert hus är redo att flyttas in i och njutas av direkt. Vårt mål är att skapa ett hem som motsvarar era förväntningar och behov, helt utan obehagliga överraskningar.

bilder

Erfarenhet och goda råd skapar trivsamma hus

Vi sätter er vision och dröm i centrum för vårt arbete. Vi lägger stor vikt vid kvalitetssäkring och långsiktig hållbarhet för att säkerställa att ert stenhus inte bara är vackert, utan också funktionellt och hållbart i många år framöver. Med vår gedigna erfarenhet kan vi hjälpa er att hitta de bästa lösningarna för ert nya drömhem.

bilder

Våra specialister hjälper er hela vägen

Under hela byggprocessen får ni hjälp av våra inredningsspecialister som guidar er genom alla val och beslut. Våra trädgårdsarkitekter skapar en vacker och funktionell utomhusmiljö, och våra ljusdesigners ser till att varje rum får rätt stämning och belysning. Med Nordiska Villor får du ett genomtänkt och välplanerat hem som uppfyller alla era önskemål och behov.

Kontakta oss

Drömmer ni om att bygga ett nytt stenhus? I en husprocess är det en del faktorer att ha i åtanke. Vi hjälper er när det kommer till den biten. Ta gärna kontakt med oss för att få klarhet i vart ni ska börja och vad ni ska tänka på i första hand, tillsammans bygger vi ert drömhus.

Ni kan ringa oss på010-330 76 75

Vi hjälper er att bygga huset

Det roligaste med att bygga ett nytt hus är att ni får designa det helt från början.

  • Hur vill ni att planlösningen ska se ut i er nya villa?
  • Vill ni ha ett stort eller litet kök?
  • Vill ni till ha det billigaste materialvalen i badrummet och satsa på ett mer kvalitativt materialval i ett annat rum?

Ni kan bestämma vad ni vill fokusera på och fantasin sätter inga gränser. Tillsammans med oss hjälper vi er igenom alla val när det kommer till både design och bygget av ert nya hus.

Hur går då själva husprocessen till?

Jo, allt börjar såklart med ett första möte där vi och ni går igenom allt i detalj så att ni ska känna er så trygga och säkra som möjligt med ert val av hus. Vi går igenom eventuell tomt och tar fram husmodeller som passar eller så ritar vi tillsammans upp en egen husmodell som ni gillar.

När ni bygger hus med oss kommer ni aldrig känna er ensamma utan vi är med er från första mötet tills ni får nycklarna i handen. Tillsammans kommer vi att bygga er nya villa som ni kommer att kalla ert hem.

Vad döljer sig bakom fasaden?

Ett stenhus från oss byggs med stenblock som består av sand, vatten och kalk. Dessa stenblock staplas för att forma stommen till ert nya hus. Därefter putsas husstommen vilket då kan uppfattas som ett betonghus, skillnaden är enbart att under putsen ligger en stabil stomme av stenblock som staplats noggrant på varann.

Tegelhus - en ohållbar affär

Tegelhus är dyrt att bygga och därför ser man ofta hus där fasaden kläs i tegel men själva stommen är av trä. Genom att bygga med tegel får ni en tålig fasad men ni får inte stenhusets fördelar, vilket gör ert hus mindre stabilt, mindre energisnålt och mindre underhållsfritt.

Fördelarna med att bygga stenhus

Betonghus, tegelhus eller stenhus - ett kärt barn har många namn. Alla tre förknippas med stabilitet, hållbarhet och energieffektivitet.

Ett stenhus är både energisnålt, underhållsfritt och hållbart. Stenblocket som stenhuset byggs med andas dvs när det är kallt då bibehåller stenblocket värmen i huset och när det är varmt kyler stenblocket ner. Ett hus som är gjort av sten rakt igenom kommer alltid att vara underhållsfritt och hållbart mot både vind, rusk och annat svenskt klimat. Viktigt att ha i åtanke, både när ni bygger nytt hus eller köper ett begagnat hus, är vad som ligger bakom fasaden.

Kontakta oss för att boka ett första möte och påbörja er husresa!

Ett stock foto

Husprocess steg för steg

Att bygga ett nytt hus är en process i sig. Det är 12 olika steg som man ska ta hänsyn till och dessa hjälper vi er med från början till slut. För att göra det så tydligt som möjligt för er berättar vi exakt hur husprocessen på Nordiska Villor ser ut steg för steg.

Läs mer här
Ett stock foto

Entrepenadsformer

Vi samarbetar med olika entreprenörer som gärna hjälper till att bygga ert nya stenhus. Vill ni hellre ha era egna byggare går det självklart att ordna. Hos oss hittar ni två olika entreprenadformer.

Läs mer här
Ett stock foto

Hustillverkare

Det är en konst i sig att välja rätt hustillverkare. Det är viktigt att allt känns rätt och att ni får det som ni vill ha det. Vårt motto på Nordiska Villor är att det ska vara roligt att bygga ett nytt hus. I det stora hela är det ett hem som byggs och ett hem ska kännas som hemma.

Läs mer här
villa gotland

Vilken livsstil är du?

HUSTILLVERKARE

Vi på Nordiska Villor vet att drömmen om ett hus även innefattar en dröm om en livsstil. Vi vill ge er hela konceptet för det är det vår vision bygger på. Vi vill ge er både drömhuset och den perfekta tomten, en komplett livsstil. Så vår fråga till dig är, vilken livsstil drömmer du om?

  • Närhet till havet
  • Lugn och ro på landsbygden
  • Familjevänligt i villaområdet
  • Närheten till naturen?

Vi på Nordiska Villor tycker att det är viktigt att materialvalen harmoniserar med omgivningen. Vi tycker att det är viktigt att balansen mellan det interiöra och exteriöra finns där. Med hjälp av vår kunskap inom design och våra kunniga arkitekter hjälper vi dig att hitta rätt hus för rätt miljö.Vi hjälper er helt enkelt med hela paketet när det kommer till ert nya stenhus!

Så vår fråga till dig är - Vilken livsstil är er och hur vill ni designa den?

Kontakta oss

Drömmer ni om att bygga ett nytt stenhus? I en husprocess är det en del faktorer att ha i åtanke. Vi hjälper er när det kommer till den biten. Ta gärna kontakt med oss för att få klarhet i vart ni ska börja och vad ni ska tänka på i första hand, tillsammans bygger vi ert drömhus.

Ni kan ringa oss på010-330 76 75

Vi hjälper er med huset

- och allt därtill från början till slut. Det roligaste med att bygga en ny villa är att ni får designa ert eget hus helt från början tillsammans med oss. Hur vill ni att det ska se ut utvändigt? Ni kan bestämma vad ni vill fokusera på.

Vill ni till exempel ha det billigaste materialvalen i badrummet och satsa på ett mer kvalitativt materialval i köket? Fantasin sätter inga gränser och tillsammans med oss hjälper vi er igenom alla val när det kommer till både design och husprocess.

Hur går då själva husprocessen till? Jo, allt börjar såklart med ett första möte där vi och ni går igenom allt i detalj så att ni ska känna er så trygga och säkra som möjligt med ert val av hus. Vi går igenom eventuell tomt och tar fram husmodeller som passar eller så ritar vi tillsammans upp en egen husmodell som ni gillar.

När ni bygger hus med oss kommer ni aldrig känna er ensamma utan vi är med er från första mötet tills ni får nycklarna i handen. Tillsammans kommer vi att bygga ert nya hem.

Betonghus, tegelhus och stenhus

- vad är skillnaden? Ett stenhus från oss byggs med stenblock som består av sand, vatten och kalk. Dessa stenblock staplas på varann för att forma stommen till ert nya hus. Därefter putsas husstommen vilket då kan uppfattas som ett betonghus, skillnaden är enbart att under putsen ligger en stabil stomme av block som staplats noggrant på varann. Tegelhus däremot är dyrt att bygga och därför ser man ofta hus där fasaden kläs i tegel men själva stommen är av trä.

På det här sättet får ni en tålig fasad men ni får inte stenhusets fördelar. Vad är då stenhusets fördelar? Jo, ett stenhus är både energisnålt, underhållsfritt och hållbart.

Stenblocket som stenhuset byggs med andas så när det är kallt då bibehåller stenblocket värmen i huset och när det är varmt kyler stenblocket ner. Ett hus som är gjort av sten rakt igenom kommer alltid att vara underhållsfritt och hållbart mot både vind, rusk och annat svenskt klimat. Viktigt att ha i åtanke, både när ni bygger nytt hus eller köper ett begagnat hus, är vad som ligger bakom fasaden.

Ta kontakt med oss idag för att boka ett första möte och påbörja er husresa!

PLATSBYGGT

Hos oss byggs alla stenhus på plats. Större kontroll och bättre kvalitet.

GEDIGET

I flera 100 år har man byggt hus av sten. Gediget, underhållsfritt och hållbart.

ARKITEKTRITAT

Från idé till verkligt drömhus. Tillsammans med en av våra arkitekter kan ni få just det. Ett arkitektritat hus.
2024 © Nordiska Villor - nordiskavillor.se