Rita ert drömhus

Våra stenhus har skapats av riktigt duktiga arkitekter. Hos oss får du med andra ord ett gediget, arkitektritat stenhus redan från början. Vi vet att det är många som vill skapa sitt eget drömhem helt från början och hos oss är detta möjligt. Tillsammans med någon av våra arkitekter kan ni göra just det, rita upp ert eget hus från början till slut så att ni får det exakt så som ni vill ha det.

Från idé till verklighet

Vi vet att det finns många som drömmer om att bygga ett nytt hus som de har designat från en idé de haft i tankarna. Med hjälp av våra erfarna arkitekter kan ni göra just det, designa ert eget stenhus. Valmöjligheterna är många och ni bestämmer allt från stommen till tillvalen, exteriört som interiört. Vi på Nordiska Villor har ett stort kontaktnät av erfarna arkitekter som gärna hjälper er att utforma det stenhus ni drömmer om exakt så som ni vill ha det efter era förutsättningar. Vi vet att alla har olika smak, tycke och personlighet. Därför vill vi också att ni ska få exakt så som ni vill ha ert nya hus. Vi vill att ni ska känna er stolta över ert hem och vi vill att ert hem ska spegla er personlighet. Ta gärna kontakt med oss om ni har en egen ritning, egna önskemål eller om ni bara vill bolla idéer ni har så berättar vi mer om möjligheterna till att designa ert eget stenhus.
[object Object]

Personifiera ert drömhus från början

Vilka önskemål har ni? Hur vill ni att ert nya drömhus i sten ska se ut? Vill ni ha en modern stil eller en mer lantlig? Ja, era önskemål är helt i fokus när ni tillsammans med våra arkitekter ritar upp ert eget stenhus. Det kan handla om att ta tillvara på en speciell utsikt på tomten eller att ge huset en stil som passar in i omgivningen. Det kan också handla om att husets planlösning är extra viktig för att passa in i just er vardag med familjen. Vårt mål tillsammans med er är att ni ska känna en wow-känsla när ni får se ert nya hus på ritning. Det ska kännas som att ni har hittat hem.

Arkitektritat hus från början eller anpassa

När ni väljer att rita ett eget stenhus efter era egna önskemål kan ni antingen välja att rita om en befintlig modell ni tycker om hos oss eller så börjar ni från början. Valet är ert! Arkitekten ni får träffa är expert på planlösningar, interiör och exteriör vilket gör att ni kan känna er trygga i att vi kommer att få er dröm till verklighet. Under mötet med arkitekten får ni inte bara hjälp med att rita upp huset utan här hjälper vi er även med att ta hänsyn till tomtens förutsättningar och detaljplanen. Tillsammans hittar vi den lösning som passar er bäst!
[object Object]

Ett stenhus för familjen

En bra idé när ni ritar ett hus från början är att se över hur er vardag ser ut. Det är nämligen detta som kommer att styra planlösningen. En planlösning handlar om funktion och känsla. Tänk därför efter vilka behov ni har i nuläget och planera efter det antal sovrum, förvaring och allmänna ytor för umgänge med familjen och vänner ni ser att ni vill ha. Det är också viktigt att tänka på framtiden då ni troligtvis kommer att bo i ert nya drömhus livet ut. Väntar ni tillökning kan det vara bra att få in extra rum så att alla får sitt eget. Barnen kanske ska ha sin egen del av huset i en 1-plansvilla eller så väljer ni en 1,5 plansvilla så att barnen kan få den övre delen av huset för sig själva. Är familjen mindre kan en 1-plansvilla vara önskvärt där ni slipper trappor när ni blir äldre och där alla är nära. Det är sådana här frågor som kan vara bra att ha i åtanke när ni väl sätter er ner tillsammans med arkitekten. Tillsammans hjälper vi till att besvara era frågor så att ert nya stenhus blir exakt så som ni drömt om.

Tomtens förutsättningar

Det finns olika förutsättningar för olika platser. Ibland kan tomten ligga på ett planlagt område. Då är det ofta en detaljplan som styr hur ni får bygga eftersom det ska passa in i övrig miljö. Ta reda på om det finns särskilda byggnadskrav för just er tomt. I detaljplanen kan ni se vilka riktlinjer ni ska förhålla er till och om det finns särskilda krav på husets placering, byggnadshöjd, takvinkel eller byggnadsarea.

När ni väl hittar tomten ni vill ha gäller det att ta tillvara på omgivningen. Vi vill ju ta till vara på så många soltimmar som möjligt så här gäller det att vi placerar huset i rätt solläge. Det kan vara bra att fundera på om ni vill ha någon form av altan att kliva ut på. Fundera på hur ni vill nyttja denna altan på bästa sätt: morgonkaffe i morgonsolen eller grillkväll i kvällssolen? Det finns många bra sätt att rita upp ert hus på så att ni kan få ta del av solen så mycket som möjligt. Det bästa av allt är att ni har fria händer att bestämma detta helt själva! Vi hjälper er på vägen till den perfekta husmodellen med den perfekta placeringen.
[object Object]

Besök vårt visningshus

Ibland kan det vara svårt att visualisera hur det kommer att se ut i verkligheten. Med anledning av det så har vi byggt upp ett visningshus till er. Visningshuset är Villa Skillinge, en genuin skånelänga med en modern tappning invändigt. Här kan ni känna och klämma på allt från materialval till putsen på utsidan av huset. I denna modell har vi utgått från tomtens förutsättningar och gjort så att man får den vackra utsikten från majoriteten av alla platser i huset.

Boka gärna en tid för att komma och titta på vårt visningshus!

Kontakta oss

Drömmer ni om att bygga ett nytt stenhus? I en husprocess är det en del faktorer att ha i åtanke. Vi hjälper er när det kommer till den biten. Ta gärna kontakt med oss för att få klarhet i vart ni ska börja och vad ni ska tänka på i första hand, tillsammans bygger vi ert drömhus.

Ni kan ringa oss på010-330 76 75

2024 © Nordiska Villor - nordiskavillor.se