Vad kostar det att bygga ett hus?

Att bygga hus ska kännas tryggt och enkelt. Med Nordiska Villor som hustillverkare får ni hjälp med allt från början till slut. Den vanligaste frågan vi brukar få är ”Vad kostar det att bygga ett hus?” Många frågar oss om det är bättre att bygga ett nytt hus med oss eller att köpa ett befintligt och svaret är att det alltid är bättre att bygga ett nytt hus!

Husmodell

Vilka faktorer påverkar kostnaden när ni ska bygga hus?

Det är en del faktorer som påverkar vad ett husbygge kostar. Det kan vara hur tomten ser ut, vilka tillval ni gör, hur många våningar huset är eller vilket hus ni väljer att bygga. Allt påverkar priset.

För att ni ska få en bild av den totala huskostnaden så hjälper vi som husleverantör er med att ta fram en produktionskostnadskalkyl och budgetera detta tillsammans med er.

Vi rekommenderar också att sätta en buffert. Nedan har vi tydligt förklarat vilka kostnader ni först och främst ska räkna med i er husbudget.

  Husmodell

  Tomten

  Först har vi såklart tomten. Det är inte alla som har en tomt när de kommer till oss utan cirka 80% har det inte.

  Vi hjälper er med att hitta en tomt eftersom det kan vara bra att ha en tomt att utgå från när ni väljer er husmodell. Tomten spelar nämligen stor roll när vi utformar ert nya hus tillsammans. Att ha med i tomtens kostnader är anslutningskostnader, markarbeten och framtida trädgårdskostnader. Detta lägger vi in i er produktionskostnadskalkyl så att ni har en tydlig överblick och kan känna er trygga.

  På så sätt blir det lättare för oss att tillsammans budgetera vad totalkostnaden blir och det blir också lättare att veta vad som finns över i er husbudget för exempelvis tillval.

   Husmodell

   Huset

   Efter detta har vi själva huset. Här åker vi först ut tillsammans med er och hjälper er att måla upp en bild av hur ert drömhus kan se ut. Vi hjälper er att välja rätt husmodell så att ert nya hus passar in på tomten ni har valt.

   Vi hjälper er att ge tips på hur ni kan planera er trädgård utifrån tomtens förutsättningar. Efter detta sätter vi oss ner och planerar hur ni vill att ert hus ska se ut. Antingen väljer ni någon av våra husmodeller eller så ritar ni upp ert eget drömhus med hjälp av våra arkitekter.

   Valmöjligheterna att få ett arkitektritat hus är stora och ni väljer själva hur ni vill att ert nya stenhus ska se ut.

    Husmodell

    Bygget

    När vi har kommit så långt att vi valt huset är det dags för att hitta någon som kan bygga det åt er så att ni får ett nyckelfärdigt stenhus. Nordiska Villor samarbetar med en mängd professionella entreprenörer som gärna hjälper er att få ett nyckelfärdigt hus.

     Husmodell

     Administration

     Den biten som inte alltid är så kul i en husprocess är det administrativa. Här hjälper vi er med att ta fram alla viktiga handlingar.

     Ni kan bara luta er tillbaka och se ert drömhus växa fram bit för bit tills det blir ett nyckelfärdigt stenhus.

      Husmodell

      Budgetera och kalkylera er husbudget

      Allt detta kanske låter mycket men lämna det åt oss så hjälper vi er med hela produktionskostnadskalkylen. Vi hjälper er att kalkylera så att er husbudget passar in i det hus ni väljer att bygga med oss.

      Väljer ni Nordiska Villor kan ni känna er trygga med att er husdröm blir till verklighet. Som stenhusleverantör vet vi att många som väljer att bygga ett nytt stenhus aldrig ångrar sig. Ett stenhus är inte bara otroligt hållbart utan ett stenhus är även underhållsfritt och energisnålt.

      Gör ni rätt materialval kan ni vara på god väg att bli självförsörjande i ert nya hus. Kontakta oss gärna så hjälper vi er att budgetera, kalkylera och bygga hus

       Husmodell

       Vad är en produktionskostnadskalkyl?

       En produktionskostnadskalkyl är en individuellt anpassad kalkyl för produktionen, finansieringen och boendekostnaden. Denna har ni som kund rätt att få innan ni bestämmer er för att bygga hus med vald husleverantör. I denna kalkyl måste hustillverkaren redovisa uppskattade kostnader som:

       • Utdrag nybyggnadskarta
       • Bygglov
       • Pantbrev & gravitationsbevis
       • Lagfart
       • Anslutningsavgifter till el
       • Anslutningsavgifter till VA
       • Besiktningsman
       • Färdigställandeförsäkring
       • Utsättning lantmäterikostnader
       • Kontrollansvarig enligt PBL
       • Energideklaration av certifierad energiexpert

       Kontakta oss

       Drömmer ni om att bygga ett nytt stenhus? I en husprocess är det en del faktorer att ha i åtanke. Vi hjälper er när det kommer till den biten. Ta gärna kontakt med oss för att få klarhet i vart ni ska börja och vad ni ska tänka på i första hand, tillsammans bygger vi ert drömhus.

       Ni kan ringa oss på010-330 76 75

       2024 © Nordiska Villor - nordiskavillor.se