Varför ska ni bygga ett stenhus?

Det finns många fördelar med att bygga ett stenhus. Det är inte bara energismart och har en låg driftkostnad utan ett stenhus kommer hänga med er i många år framöver. Vi på Nordiska Villor har valt att bygga våra hus i lättbetong, Y-tong, en svensk uppfinning som har använts sedan 1929 och som fortsätter att tillverkas än idag.

Fördelarna

Beroende på vilket stenhus ni väljer - om det är något ur vårt sortiment eller om ni ritar upp ett eget - skiljer sig priset beroende på huset.


Hur mycket material det är, hur stort huset är - allt påverkar priset. För att hitta det huset som passar er bäst är det alltid att rekommendera att sätta sig ner tillsammans med en av våra husrådgivare för att gå igenom vilka hus som passar just er budget. Husrådgivaren är sedan med under hela processen från start tills ni får nycklarna till ert nya stenhus.


 • Energisparande
 • Tidlöst – en klassiker som alltid håller
 • Underhållsfritt
 • Brandsäkert
 • Väggen är bärande och isolerande - allt i ett
 • Robust - stommen står stadigt och knarrar ej av vind och blåst
 • Kan ej angripas av röta, mögel eller svamp
 • Diffusionsöppet - andas
 • Stor valfrihet – man kan putsa, tegla eller sätta träpanel
  Oavsett ytskikt får man stenhusets fördelar
Husmodell

Varför stenhus?

Fördelarna med att bygga ett nytt stenhus är många och det finns en anledning till att man byggt stenhus sedan 1929. Materialet i husen är sand, vatten och kalk.


Vad består ett stenhus av? För blotta ögat ser ett hus i sten ut att vara byggt i en betongstomme men det är så mycket mer teknik i det. Den färdiga produkten består av ca 80% stillastående luft i tättslutande porer. Resultatet av att bygga ett hus i lättbetong gör att ni får ett hus som andas, är brandsäkert och underhållsfritt. Ett stenhus i Y-tong är klimatsmart och energisparande. Lättbetong gör huset varmt på vintern men svalt på sommaren och kan ej angripas av röta, mögel eller svamp.

När ni bygger hus i Y-tong får ni allt i ett. Väggen är bärande och isolerande i en robust design som varken knarrar eller rör sig när det blåser. Även om stommen är i sten är valmöjligheterna stora. Ni kan i princip välja vilket ytskikt ni själva vill ha från puts till träpanel. Oavsett ytskikt får ni stenhusets fördelar. Detta är anledningar till att vi inte bygger trähus utan har valt att bygga alla våra hus i sten och vi bygger våra stenhus till samma pris som trähus.


  Husmodell

  Stenhus har något som inget annat hus har

  I många år har vi människor använt sten för att skapa hållbara lösningar till boende och interiör. Sten har en tidlös charm och är både klimatsmart och hållbart.


  Vi på Nordiska Villor tror på ett hem som håller livet ut i generationer och som är med er i stället för mot er. Sammanfattningsvis kan vi med handen på hjärtat säga att ett stenhus är genuint, underhållsfritt, hållbart och kan vara vägen till att bli självförsörjande. I dagens samhälle är det många som tänker just så, hur blir man självförsörjande? Vi tycker att vägen dit börjar med ett nytt hus, ett nytt stenhus.

  Därför tar vi steget fullt ut för att skapa just ert drömhem av sten. En tidlös klassiker som håller livet ut.


   Kontakta oss

   Drömmer ni om att bygga ett nytt stenhus? I en husprocess är det en del faktorer att ha i åtanke. Vi hjälper er när det kommer till den biten. Ta gärna kontakt med oss för att få klarhet i vart ni ska börja och vad ni ska tänka på i första hand, tillsammans bygger vi ert drömhus.

   Ni kan ringa oss på010-330 76 75

   2024 © Nordiska Villor - nordiskavillor.se