Olika husstilar

Ert drömhus speglar er personliga stil. För att det ska bli så enkelt som möjligt för er att hitta just er husstil så har vi samlat alla valmöjligheter på en och samma plats oavsett om ni vill ha utgångsstandard eller tillval. Hur vill ni personligfiera ert drömhem och vilken husstil är ni?

Exteriöra stilar

Bland våra arkitektritade stenhus hittar ni olika husstilar. Detta ser ni framförallt i vårt hussortiment då det finns någon modell för alla tycken och smaker och varje stil lämnar i sin tur plats för personliga tolkningar, då ni även kan rita upp ert egna stenhus utifrån er egen husstil. Är ni den robusta industriella typen, den stilrena moderna, den lantliga med klassiska inslag eller tycker ni om sekelskiftestilen med rötter från förr? Ni kan rita upp ert hus hur ni vill eller utgå från en färdig husmodell. Det är här er husresa mot ert drömhus i sten börjar!

Interiöra stilar

Även på insidan har ni möjlighet att matcha det ni har valt exteriört. Vare det sig är en industriell stil, lantlig stil, modern stil eller sekelskiftesstil så är valmöjligheterna många och valet är såklart ert! Då vi har ett stort intresse för både design och form så hjälper vi er gärna med att gå från ide till verklighet på bästa möjliga sätt.

Husmodell
Husmodell
Husmodell

Den moderna stilen

Den moderna stilen eller funkisstilen som den också kallas ger ett enkelt och avskalat uttryck. En stor inspirationskälla till våra moderna hus är funktionalism.

Vi brinner för skandinavisk design och det är den känsla vi vill skapa när ni kliver in i en av våra moderna husmodeller. Skapas en modern stil på rätt sätt så blir det ett stilrent hus med en fantastisk känsla av harmoni.

Stenhus i modern stil för den minimalistiska

Minimalistiska linjer, oregelbundna vinklar, stora slimmade fönsterpartier med fantastiska ljusinsläpp. Den moderna stilen ger en stilren känsla och skapar en harmoni.

Bland våra moderna husmodeller hittar vi bland annat Villa Sibbarp, Villa Farhult och Villa Marstrand. Husmodeller som skiljer sig åt men som ändå skapar ett modernt och avskalat uttryck. Här är det oregelbundna vinklar blandat med minimalistiska kanter och stora fönsterpartier som speglar den moderna, stilrena husstilen.

Tillsammans har alla våra moderna stenhus något gemensamt - De är ritade och skapade med den skandinaviska känslan av minimalism för att skapa hus med karaktär och rymd. Har ni alltid drömt om att skapa ett drömhem i modern tappning, då är den moderna husstilen något för er!

wow
wow

Den lantliga stilen

Det som kännetecknar våra lantliga stenhus är inspirationen av skånska miljöer, de välkända skånelängorna och de småländska gårdarna. Eftersom Nordiska Villor har sina rötter i Skåne så ligger den här stilen oss varmt om hjärtat.

Vi vet vad som krävs för att skapa en genuin skånelänga i sten. Det krävs fint handarbete, känsla och precision. Det är enbart så den lantliga stilen kommer fram på riktigt.

En lantlig husstil skapar värme

Förr i tiden byggde man inte hus som man gör idag. Idag kan vi bygga ett lantligt hus som ser ut som det byggdes för 100 år sedan i stilen men det är fritt från knarrande golv och drag från väggar.

Ett hus i lantlig stil men med nuets moderna komfort. En utmärkt kombination av stil och komfort som går rakt in i den svenska folksjälen. Ett hus i lantlig stil kommer alltid att vara tidlöst!

Den lantliga stilens alla sidor

Spröjsade fönster, grov kvastad puts, tak med röda lertegelpannor, synliga massiva takbjälkar. Flera av våra hus har ritats med den skånska landsbygden som inspirationskälla. Vår vision är att skapa en stil med värme och känsla från förr. En lantlig stil som alltid är modern!

Den industriella stilen

Många tycker att den industriella husstilen påminner om den moderna husstilen. Skillnaden är att den industriella stilen har fler kombinationer av robusta material såsom sten, betong och plåt. Hårda materialval och färgkombinationer som tillsammans med öppna ytor och ljusinsläpp skapar en fantastisk känsla och attityd.

En husstil med inspiration från förr

Det som karakteriserar en industriell husmodell är generösa öppna ytor, högt i tak och stora fönsterpartier som skapar en fantastisk rymd. Vår inspiration när det kommer till våra industriella stenhus kommer från de vackra fabrikslokalerna från förr, då även dessa fick vara vackra och karakteristiska. Vi hämtar inte bara inspiration från förr utan vi hämtar även inspiration från den skandinaviska naturen där sten möter sand eller betong möter gräs. Med inspirationen vi hämtar så kan vi skapa en industriell stil med en skandinavisk känsla.

Vad kännetecknar ett industriellt stenhus

Bland våra industriella husmodeller hittar ni bland annat Villa Gotland och Villa Vellinge. Dessa två modeller kännetecknas av svart tak, minimalistiska kanter och stora fönsterpartier. Insidan bjuder på stora öppna ytor. Många tycker om att ha ett slipat betonggolv för att få till den där robusta känslan även invändigt. Den industriella stilen ger en attityd i dess like. Attityden skapas med en mörkare färgskala och de karakteristiska svarta och gråa detaljerna. Ett stenhus i en industriell stil bjuder inte bara på attityd utan här skapas ett möte mellan utsökt form, design och funktion. En stil som många älskar och drömmer om att bo i!

wow
wow

Sekelskiftestilen

Ett stenhus i sekelskiftesstil kännetecknas av det ståtliga och stora. Inspirationen hämtar vi från 1880-talets tidstypiska detaljer och med det skapar vi en vacker känsla i kombination med det nutida och funktionella. En husmodell i sten som ger sekelskifteskärlek vid första ögonkastet.

Bekanta dig med selekskiftestilen

Våra stenhus i sekelskiftesstil har ofta vit puts, klassiska och dekorativa detaljer med inspiration från äldre anor. Villa Fridhem och Villa Bellevue är två modeller som kännetecknas av detta. Här möts en vacker ståtlig karaktär med en modern funktionalitet. Fönstersättningar med smyckade och färgstarka detaljer i ren snickarglädje är ofta det som skapar karaktären i ett sekelskifteshus. Ett stil för er som drömmer om att bo i ett ståtligt stenhus fullt av värme!

Detaljer som skapar en ståtlig karaktär

När ni kommer in i ett sekelskifteshus så möts ni ofta av en fiskbensparkett, bröstpanel och vackra och färgstarka detaljer. Ett sekelskifteshus har ofta en lite högre takhöjd och taket är ofta utsmyckat med takrosetter eller annan vacker stuckatur. Ett stenhus i sekelskiftesstil är inbjudande och känslan av värme sprider sig så fort du kliver in genom ytterdörren. Klassiskt, tidlöst och genuint, det är vad som kännetecknar ett stenhus i sekelskiftesstil.

Kontakta oss

Drömmer ni om att bygga ett nytt stenhus? I en husprocess är det en del faktorer att ha i åtanke. Vi hjälper er när det kommer till den biten. Ta gärna kontakt med oss för att få klarhet i vart ni ska börja och vad ni ska tänka på i första hand, tillsammans bygger vi ert drömhus.

Ni kan ringa oss på010-330 76 75

2022 © Nordiska Villor - nordiskavillor.se