Vad ingår i materialsatsen?

När ni väljer en materialsats från Nordiska Villor ingår allt material för att få ett komplett hus. Tillvalen för att få ert nya hus så som ni vill ha det både exteriört och interiört är många. Nedan har vi listat några av de kategorier som ingår i ert husköp. Vill ni uppgradera har vi mängder av tillval att välja mellan för att göra just ert hem så personligt som möjligt.

Husmodell

Husstomme & Fasad

Eller huskroppen som den ibland kallas. Som standard i alla våra hus består stommen av Y-tong. Storleken på blocken beror på vilken husmodell ni väljer. I standard är putsen vit och strukturen slät. Här finns det möjlighet att uppgradera och välja vilken färg på putsen ni vill ha. Ni kan även välja hur putsen ska se ut i strukturen, exempelvis om ni vill att den ska vara kvastad eller slät. En husstomme i sten är både underhållsfri, klimatsmart och energisnål. Husstommen byggs i block som består av sand, vatten och kalk - 80% luft i tätslutande porer. Ett stenblock som gör konstruktionen bärande och isolerande - allt i ett!

Tillval →

  Husmodell

  Kök

  Vi på Nordiska Villor tycker att det är viktigt att köket planeras väl. Det ska vara bra förvaring, bra planering gällande kyl/frys och spis för att underlätta matlagningen. Planering är A och O för att köket ska bli så bra som möjligt. Detta har vi tänkt på i alla våra planlösningar.

  Som standard i våra husmodeller ingår det alltid ett kök från Ballingslöv. Här kan ni välja bland ett antal olika kulörer, bänkskivor och beslag. Vill ni hellre ha ett träkök eller ett kök målat i en specifik färg? Då kan ni uppgradera till det ni önskar så att ni får exakt så som ni vill ha ert drömkök. För oss är köket husets hjärta - en plats att umgås med familj och vänner på.

  Kökstillval →

   Husmodell

   Tak

   Hur vill ni att ert tak ska se ut? Vill ni skapa ett mjukt, hårt eller modernt intryck. Alla våra hus har som standard takpannor från Benders. Här kan ni välja bland tre olika färger: svart, rödbrunt och grått. Själva konstruktionen på våra hus kommer att vara densamma och detta är anledningen till av vi har så många olika hus på takhöjder från 2,40 till 6 meter. Vi vill att ni ska få ett brett utbud och stora valmöjligheter.

   I alla våra hustak har vi riktig råspont. Ovanpå råsponten läggs sedan underlagspapp och efter det den takbeklädnad ni önskar, standard eller om ni vill välja något bland tillvalen. Innertaket består av gips utan skarvar alternativt obehandlad furupanel.

   Som standard har vi även valt att använda oss av 500 mm sprutad lösull i vindsbjälklag och 350 mm sprutad isolering i snedtak i alla våra hus från Isover. Detta för att det är det bästa alternativet för att få ett energisnålt hem tillsammans med våra väggar i lättbetong.

   Det finns såklart möjlighet att uppgradera och få en annan stil på taket om ni så önskar såsom takpapp, takplåt eller lertegelpannor. Ni kan välja fritt bland våra tillval så att ert nya stenhus blir exakt så som ni vill ha det.

   Taktillval →

    Husmodell

    Plåtdetaljer

    Detaljer på ett hus är viktigt dels för att vatten ska rinna av på rätt sätt men också för utseendet, exteriören på huset. Stuprör, hängrännor, fönsterbleck med mera får huset att se komplett ut. Det ger stenhuset det där lilla extra. Som standard ingår alla plåtdetaljer från Plannja i färgen vitt och svart.

    Vill du hellre ha en annan färg på plåtdetaljerna finns såklart den möjligheten som tillval.

    Plåt tillval →

     Husmodell

     Fönster

     Stora fönsterpartier ger ett härligt ljusinsläpp, fönstrena gör mycket för ett hem. Ett litet rum kan kännas större om fönstret placeras rätt och släpper in ljuset på rätt sätt. Har ni öppningsbara fönster i ert vardagsrum så kan ni få känslan av att sitta ute.

     Fönstrena i standard kommer från Elitfönster. Här kan ni välja bland 12 olika nyanser. Vi har valt att använda oss av ett fönster i trästomme som är klätt med aluminium på utsidan för att göra det så underhållsfritt som möjligt för er. Vill ni hellre ha en annan stil eller utformning går det att uppgradera till detta.

     Fönster tillval →

      Husmodell

      Dörrar

      Dörren till ett hem är första intrycket. Med dörren kan ni sätta er prägel på ert nya hus.Vill ni ha en röd dörr, en blå dörr eller en grön dörr? Ni bestämmer helt själva.

      Alla dörrar i våra husmodeller, både utvändiga och invändiga, kommer från Diplomat. Som standard ingår de dörrarna som ni ser på vald husmodell och här kan ni välja bland sex olika standardkulörer på ytterdörrarna. Vill ni uppgradera till en annan stil på dörrarna eller en specifik färg finns den valmöjligheten.

      Dörr tillval →

       Husmodell

       Golv

       Vitpigmenterat golv, oljat golv, massivt trägolv - ett vackert golv gör mycket för helheten i ett hem. Ni kan välja ett ljust pigmenterat golv för att få rummet att verka mer öppet, eller varför inte ett massivt trägolv för att få den där genuina hemtrevliga känslan.Vill ni hellre ha ett slipat betonggolv för att komma åt den där rustika och moderna känslan så finns den valmöjligheten.

       När det gäller materialet golv så har vi valt att använda oss av golv från Kährs. I standard ingår en trestavsparkett i ek. Vill ni istället uppgradera till en annan stil på golvet finns det mängder av olika pigmenteringar och utformningar i vårt golvsortiment.

       Tillval golv →

        Husmodell

        Vitvaror

        För att ett hem ska fungera och för att allt ska fungera i vardagen så behöver ni såklart vitvaror. Diskmaskin, mikrovågsugn, spis, kyl och frys. Ja, allt detta och mycket mer behövs i ett hushåll. Som standard ingår standardvitvaror från Bosch och Siemens sortiment.

        Vill ni hellre ha något annat ut deras sortiment? Ni kanske vill ha det allra senaste eller så vill ni kanske ha det som är mest miljövänligt? Självklart kan ni välja precis vad ni vill bland våra tillval.

        Tillval vitvaror →

         Husmodell

         Kakel & klinker

         Vill ni ha rosa klinker i ert badrum eller vill ni kanske ha ett mer neutralt utseende? Det finns otroligt mycket att välja på för att göra ert badrum så personligt som möjligt. I alla våra husmodeller har vi satt en hög standard. När ni köper ett hus från oss ingår kakel och klinker för 500 SEK per kvadratmeter i hall, bad, kök och tvätt.

         Har ni ett större hus eller vill ni designa ert eget kan ni såklart uppgradera er bland våra tillval.

         Tillval kakel →

          Husmodell

          Badrum

          Vi tycker det är viktigt att ett badrum planeras väl. Det finns så mycket ni kan göra i ett badrum för att få det att hålla och se snyggt ut länge och därför är det viktigt att välja rätt material och inredning. Till alla våra hus ingår ett komplett badrum från Svedbergs standardsortiment. Det ingår också en unidrainbrunn som standard i modellen ClassicLine. Här kan ni välja bland sex olika galler beroende på tycke och smak.

          Vill ni hellre ha något annat finns det självklart möjlighet att uppgradera bland våra tillval.

          Tillval badrum→

           Husmodell

           Uppvärmning

           Ett viktigt beslut när ni bygger ert nya hus är uppvärmningen. Det är detta som kommer märkas i månadskostnaden. Här kan ni välja det som passar er bäst beroende på vilken livsstil ni har.

           Alla hus har som standard en frånluftsvärmepump från Nibe i modellen S735 och vattenburen golvvärme på första våningen. För er som vill gå åt det självförsörjande hållet och tycker att solpaneler är ett bra alternativ kan ni uppgradera och lägga till detta. Väljer ni solpaneler finns det tre olika paket att välja mellan beroende på vad som passar er. Vi hjälper er med detta.

           Tillval uppvärmning →

            Beskrivning av materialleverans

            Ladda ner

            Kontakta oss

            Drömmer ni om att bygga ett nytt stenhus? I en husprocess är det en del faktorer att ha i åtanke. Vi hjälper er när det kommer till den biten. Ta gärna kontakt med oss för att få klarhet i vart ni ska börja och vad ni ska tänka på i första hand, tillsammans bygger vi ert drömhus.

            Ni kan ringa oss på010-330 76 75

            2024 © Nordiska Villor - nordiskavillor.se