Tillval

Vitpigmenterat golv, beslag i mässing, träkök, fönster med spröjs, vitlaserad panel. Ja, det finns en hel del tillval att välja mellan när ni bygger ett nytt hus. Alla är vi olika och alla tycker vi om olika exteriör och interiör. Vissa tycker om ett modernt hem medan andra vill åt den tidlösa och charmiga stilen. Ingen stil är fel och det är det vi på Nordiska Villor älskar. Vi tycker om att ni själva sätter er egen prägel på ert nya stenhus. Ert nya hus ska bli exakt så som ni vill ha det och där spelar tillvalen en stor roll både exteriört och interiört. Vi har tagit fram en mängd olika tillval för att ni ska kunna känna att ert hus speglar er personlighet och för att ni ska kunna skapa ert drömhem utifrån era val. Det är trots allt ni som ska känna er hemma!

VALMÖJLIGHETER

Standard

Här har vi valt ut alternativ som ingår i själva huspaketet.

NORDISKT

Tillval

Här kan ni uppgradera och byta ut standard till vad ni vill ha utifrån vårt sortiment av material och färger.

Husmodell
Husmodell
Husmodell

Vi älskar detaljer

Era valmöjligheter är många och vi vill att ni ska få exakt det ni drömmer om. Vi på Nordiska Villor älskar detaljer och det är därför vi tycker att det är viktigt att tillvalen är av hög kvalitet.

Hur vill ni att ert hem ska se ut? Vill ni att det ska uppfattas modernt, tidlöst eller vill ni ha lite mer av en funkisstil? Nedan har vi plockat ut några få kategorier där tillvalen spelar stor roll.

[object Object]

Tak

Här kan ni välja vilken beklädnad ni vill ha på husets tak. Allt från genuina takpannor till modern takplåt och mycket mer. Hur vill ni att ert nya hus ska uppfattas? Vill ni skapa ett mjukt intryck med gedigna takpannor av lertegel eller takpapp eller vill ni ge ett häftigare och mer robust intryck med en beklädnad av plåt? Valet är ert och valen är många. Ibland kan detaljplanen spela in för vilken takbeklädnad ni får välja på ert nya hus.

Detaljplanen kommer vi hjälpa er att tyda och efter det hittar vi den takbeklädnaden ni tycker bäst om. Vad ni än väljer för utseende på ert tak ska det se ut så som ni vill ha det. Vill ni ha ett rustikt och tidlöst utseende som tillval kan ni välja en takpanna från Svenska Vittinge, Jönåker eller välja mellan ett flertal andra populära takpannor.

Tillsammans med Icopal så erbjuder BMI ett komplett system med listtäckt papp och annat tätskikt som är välbeprövade i det nordiska klimatet. Vi vill att ni ska ha ett brett utbud av takpannor i olika utföranden och ni kan därför även välja fritt ur hela Benders sortiment i olika färger och utföranden. Vill ni hellre skapa ett modernare intryck i form av ett plåttak i valfri färg kan ni välja bland olika modeller och färger bland Plannjas plåttak.
[object Object]

Plåtdetaljer

Vilken färg vill ni ha på alla yttre plåtdetaljer? På ett hus har ni en hel del plåtdetaljer. Det förekommer till avvattningen såsom i stuprör och hängrännor och det finns också vid fönstrena som fönsterbleck. Vissa plåtdetaljer tänker man inte på men de finns där och de ger ett intryck.

Ni kanske vill ha dessa i en färg som passar det yttre ni har i åtanke? Här kan ni fritt välja det som faller er i smaken ur Plannjas sortiment. Det finns ett flertal färger att välja på så välj det ni vill ha på ert nya stenhus. Vi hjälper er med råd och tips.
[object Object]

Fönster

Hur vill ni att era fönster ska se ut? Vill ni att de ska vara tidlösa fönster eller moderna fönster? Stora fönsterpartier eller små fönsterpartier? Vill ni att det ska vara spröjsade fönster eller icke spröjsade? Vilken färg vill ni att de ska ha? Vi har en mängd olika nyanser och färger i vårt sortiment. Vi vet att många tycker om stora fönsterpartier som ger ett härligt ljusinsläpp men det finns också de som tycker om annat. Därför har vi valt att bredda vårt sortiment när det gäller fönstrena så att ni ska hitta exakt det ni önskar och som ger er en känsla av att ha hittat hem. Som tillval öppnar vi upp hela Elitfönsters sortiment så att ni fritt kan välja vilken typ av fönster och färg ni vill ha på dessa.

Till alla våra hus, vare sig ni ritar ett eget eller väljer någon av de husmodeller vi har i vårt sortiment, kan ni som tillval välja ur Hajoms sortiment. Hajom har gedigna skjutdörrar, fönster och dörrar i trä. En kombination av isoleringsförmåga, täthet, flexibilitet och beständighet. Har ni ett hus med takfönster och vill uppgradera eller vill ni rita upp ert eget hus tillsammans med en av våra arkitekter kan ni skapa något helt unikt med egna fönsterplaceringar och läckra lösningar med ljusinsläpp från Velux takfönsterlösningar. Här kan ni även välja tillval såsom vilken färg/NSC-kod ni vill ha, takfönsterkupor, balkonger och takterrasser.

[object Object]

Kök

Ett kärt barn har många namn. Vi kallar köket för husets hjärta. Det är köket som centrerar hemmet och det är där vi alla möts för att umgås. Hos oss på Nordiska Villor är valmöjligheterna stora när det kommer till materialval och färg i köket. Ni kan uppgradera ert kök, tvätt- och förvaringslösningar i olika färger, fronter och stilar. Tillsammans med Ballingslövs köksplanerare skräddarsyr ni ert nya hus från Nordiska Villor. Ni kan med andra ord få precis det ni vill ha ur Ballingslövs sortiment.

Hur vill ni att ert kök ska se ut? Vill ni ha ett träkök eller ett kök helt i beige? Vill ni ha en bänkskiva i trä eller vill ni hellre ha en bänkskiva i natursten? Vill ni ha beslag i mässing eller beslag i borstat silver? Vi tycker det är viktigt att ni ska få det ni vill ha och vi hjälper er självklart med råd och tips då vi har stor kunskap inom design.
[object Object]

Badrum

Valmöjligheterna när det kommer till material i ett badrum är många. Hur vill ni att ert badrum ska se ut? Vill ni ha kalksten, kakel eller klinker eller varför inte något helt annat? Vilken kommod vill ni ha? Hur vill ni att er dusch ska se ut eller vill ni kanske ha ett badkar? Hos oss finns det en hel del att välja på. Vi tycker det är viktigt att badrummet planeras väl då ett badrum inte görs om varje dag. I denna kategori kan man lägga ner lite extra tid då det krävs planering och strukturering så att ni får exakt det ni vill ha.

Som tillval i alla våra hus kan ni välja i princip allt ut Tapwells sortiment. En takdusch i mässing eller varför inte en klassisk blandare? Tapwell har en skandinavisk estetik och stor nyfikenhet på moderna tekniker och aktuella inredningstrender. De sätter alltid kvaliteten i främsta rummet. Ni kan även som tillval uppgradera unidrain till serien HighLine där ni får en mer exklusiv paneldesign. Ni kan också matcha er unidrain: på skenan limmas eget material, vanligtvis samma som klinkerplattan och på så sätt syns den mindre och smälter in i badrumsmiljön.

Vi vill att ni ska få ett brett utbud när det kommer till ert nya badrum. Därför kan ni även välja fritt ur Svedbergs sortiment. Till alla våra huskunder ingår kostnadsfri rådgivning från Svedbergs där ni som våra kunder kan sätta er ner tillsammans med en kunnig rådgivare för att planera ert badrum exakt så som ni vill ha det.

[object Object]

Golv

Ett vackert golv kan göra otroligt mycket för helhetsintrycket i ett hem. Det kan ljusa upp mindre rum eller ge hemmet en varmare känsla. Vill ni ha ett vitpigmenterat golv, ett massivt trägolv med en rustik känsla eller vill ni kanske ha en parkett? Vill ni ha 1-stav, 2-stav eller 3-stav? Hur ni väljer att ha det är helt upp till er. Vi har olika val just för att ni ska få exakt det ni vill ha i ert nya stenhus.

Som tillval öppnar vi upp hela Kährs sortiment så att ni kan välja fritt bland flera modeller och nyanser. Vill ni hellre ha ett massivt trägolv i ert nya stenhus som harmoniserar med det tidlösa huset ni har byggt så finns möjligheten att välja ur Basecos golvsortiment. Furu, gran, ek eller ask? Baseco har golv i olika träslag och pigmenteringar. Modernt hårdvaxoljat golv eller mjukt vitpigmenterat.
Ni bestämmer själva hur ni vill att ert golv ska se ut i ert nya hus. Vi hjälper er gärna med att hitta den rätta stilen för just ert nya stenhus.
[object Object]

Uppvärmning

Har ni alltid drömt om att ha en kamin i ert nya hus? Contura är en av de ledande tillverkarna av braskaminer i Skandinavien och Europa. En braskamin gör att känslan av det hemtrevliga kommer fram mer. Kaminerna finns i flera varianter och färger och är lätta att förälska sig i.

Uppvärmning är viktigt i ett hem. En bra uppvärmning kan i princip göra att ni är på god väg till ett självförsörjande leverne. För att bli mer energisparande kan ni som tillval välja solceller, bergvärmepumpar eller något annat ur Nibes sortiment. Ni bestämmer själva hur ni vill ge energi och uppvärmning till ert nya stenhus.

Väljer ni att rita ert eget hus och vill ha golvvärme även på övervåningen kan ni välja ett vattenburet golvvärmesystem från Thermotech, även där för att hålla nere era driftkostnader.

Uppvärmning är en viktig del i ert nya boende och det är uppvärmningen som kommer märkas i era månadsutgifter. Vi hjälper er med råd och tips gällande detta.

[object Object]

Husstomme och fasad

Husets utseende ska spegla er personlighet. Det är viktigt att ni känner er stolta och nöjda med ert nya hus. Vilken färg vill ni ha på ert stenhus? Vill ni ha ett vitt stenhus eller vill ni hellre ha ett grått stenhus? Vill ni ha en slät eller en kvastad puts? Vi använder endast Sto som puts till våra stenhus, en ledande tillverkare. Deras putssystem håller högsta kvalitet.

Tillsammans med Stos fasadrådgivare kan vi plocka fram vilken struktur och NCS- färg ni önskar till ert nya hus. Ni kan också välja till StoLutsan som är en självrengörande puts där smutsen rinner av fasaden med regnet. Perfekt för den som vill ha sitt nya hus så självrengörande som möjligt.

Stommen i våra stenhus är i Y-tong och består av block som är gjorda av sand, vatten och kalk. Resultatet när ni bygger stenhus i Y-tong är allt i ett. Väggen är både bärande och isolerande. Ni kan läsa mer om Y-tong här.
[object Object]

Dörrar

Dörren – husets första intryck. Hur vill ni att den ska se ut? Vill ni ha en olivgrön dubbeldörr eller vill ni hellre ha en vit enkeldörr? Ni bestämmer helt själva vad ni vill skapa för första intryck till ert nya stenhus. Hos Diplomat kan ni välja vilken ytterdörr ni vill ha och i vilken färg ur deras sortiment.

Ni kan också välja en annan modell eller färg på era innerdörrar om ni vill det. För oss är det viktigt att ni tycker om utsidan såväl som insidan på ert nya hus.
[object Object]

Vitvaror

För att ett hem ska fungera och för att vardagen ska rulla på behöver ni bra kvalitet på era vitvaror. Vilket utförande vill ni ha på er spis? Vill ni ha en retrodesign eller vill ni kanske ha en mer klassisk? Vill ni ha en svart mikrovågsugn eller en vit? Som tillval kan ni välja vad ni vill ha ur Bosch & Siemens sortiment för att kunna matcha era krav och önskemål och för att skapa ert drömhem.

Allt från det senaste inom vitvaror till det mer miljömedvetna och energibesparande. Ni väljer exakt det ni vill ha.
[object Object]

Kakel och klinker

Hur vill ni att ert badrum, kök, hall eller tvättutrymme ska se ut? Vill ni ha klinker i hallen? Vilken färg vill ni ha? Vill ni ha en klassisk eller modern design? Hos Svenska Kakel finns mängder med kulörer, material och design. Senaste modet eller varför inte ta något tidlöst? Det väljer ni helt själva. När ni väljer ett hus från oss ingår kostnadsfri rådgivning från Svenska Kakel där de hjälper er att designa ert badrum med kakel och klinker exakt så som ni vill ha det. De hjälper er att hitta exakt det ni vill ha och är ute efter.

För oss på Nordiska Villor är det viktigt att ni blir nöjda med ert val av kakel och klinker.

NORDISKA VILLOR

Kontakta oss

Kontakta oss gärna och boka ett möte för att få veta mer om olika tillval och hur de ser ut.
Då går vi också igenom vilka valmöjligheter som finns utifrån vad som passar er.

Ni når oss på 010-330 76 75

KLICKA HÄR

Inspiration

KLICKA HÄR

Husmodeller

2024 © Nordiska Villor - nordiskavillor.se