VÄLKOMMEN

Vare sig ni bygger ett nytt hus eller går i tankarna att göra det är inredningen A och O för att ni ska känna er hemma. Vi människor har olika smak när det kommer till inredning och design, det är det som gör våra personligheter unika.

Vi på Nordiska Villor har skapat en sida för er. En sida som bygger på att ni som kund hos oss ska få de bästa möjliga tipsen till just ert nya drömhem.

På den här sidan kommer ni att kunna läsa er till allt som har med inredning och design att göra, både exteriört och interiört. Ni kommer att bli de första som får veta vilka nyheter våra leverantörer och samarbetspartners släpper. Vi kommer att skriva om trender, material, trädgårdstips och mycket annat så luta er tillbaka och njut av er resa, er resa mot just ert drömhem!

14 fördelar med att bygga stenhus

Det finns många fördelar med att bygga stenhus. Upplevelsen med att bygga hus ska vara roligt och lärorikt. Valet av material ni väljer att bygga ert nya hus i spelar stor roll för framtiden. Det är därför viktigt att ni väljer rätt val av hus. Nedan har vi listat fördelar med att bygga ert hus i sten så att ni får en bild av vad ert val innebär.


Bild

1.Stenhus är energisnålt

Med ett stenhus behöver ni ej oroa er över onödiga förluster av värme eller kyla. Vi på Nordiska Villor bygger våra stenhus i Y-tong. Detta block är redan isolerande vilket gör att förlusterna av värme och kyla minimeras. Själva stommen andas. Det betyder att när det är kallt är blocken varma och när det är varmt är blocken svala. Stenväggarna kan alltså magasinera värme och kyla, vilket är en stor fördel.

2.Ett stenhus är underhållsfritt

Med ett stenhus slipper ni oroa er för röta, mögel eller svamp. Ett stenhus står stadigt och knarrar ej när vinden blåser. Nordiska Villor använder enbart putsade fasader från STO och ni behöver inte underhålla och reparera ert nya hus på flera år. Gör ni rätt materialval kan ni till och med få ett självrengörande stenhus.

3.Hållbart hus i generationer

Stenhus är hållbara. Stommen byggs av stenblock som staplas på varann och formar en husstomme. Sten är starkt och beständigt. Det är ett organiskt material som ej bryts ner av naturen på samma sätt som trä gör. Ett stenhus har en lång livslängd och kommer att stå i flera generationer.

4. Ett sunt hus för er med allergier

Eftersom ett stenhus är ett organiskt material bryts det ej ner av naturen såsom trä gör. Stenhus drar inte heller till sig röta, mögel eller svamp vilket gör att det är sunt för er som har allergier.

5. Ni bor i ett miljövänligt hus

Vi på Nordiska Villor bygger våra hus i Y-tong. Blocken huset byggs med är helt naturliga och består av sand, vatten och kalk. Eftersom blocken är organiska och ej bryts ner av naturen minskar behovet av att producera nya block hela tiden, vilket minskar transportkostnader och koldioxidutsläpp.

6. Behagligt boende året runt

Ett stenhus som byggs med Y-tong har en behaglig inomhustemperatur året runt. Blocken har nämligen en funktion som magasinerar värme och kyla. Detta innebär att ni får en behaglig värme på vintern och en härlig svalka på sommaren.

7. Ett stenhus är brandsäkert

Till skillnad från ett trähus är ett stenhus brandsäkert. Blocken som huset byggs av är naturliga och obrännbara. Trots hög värme behåller huset sina goda egenskaper. Vid en brand kan en stenhusstomme stå i timmar utan att påverkas. Detta innebär en högre brandsäkerhet för er och er familj.

8. Minimerar ljudnivån i ert nya hus

Ett stenhus är robust och isolerande i sin konstruktion. Till skillnad från ett trähus som kan knarra när det blåser står ett stenhus stabilt och ger inte ifrån sig knarrande ljud. Ni påverkas heller inte av buller utifrån då ett stenhus har ljudisolerande väggar i robust sten. Detta innebär att ni får en avslappnande ljudnivå inomhus.

9. Era valmöjligheter är stora med ett stenhus

I ett stenhus sätter fantasin inga gränser. Det är lätt att skräddarsy ert hem efter era önskemål. Med ett stenhus kan ni ändra och göra planlösningen precis så som ni vill ha det.

10. Genuina hus i sten

Ett stenhus kommer alltid att vara genuint. Att bygga hus i sten har gjorts i århundraden. Ett stenhus kan byggas på många olika sätt. Vill ni ha en genuin skånelänga med kvastade putsade väggar eller varför inte ett modernt stenhus med raka linjer och släta putsade ytor? Ni bestämmer men genuint och tidlöst kommer det alltid att vara. Stilen bestämmer ni helt själva.

12. Enkelt att bygga med enkla byggmetoder

När ett stenhus byggs av nordiska Villor behöver ni ej oroa er för konstruktionsfel. Blocken staplas på plats, block för block och bildar en stabil och robust stomme i sten. Inga felkonstruktioner i fabrik då allt görs på plats av duktiga entreprenörer med välbeprövade byggprinciper.

13. Bli självförsörjande i ett stenhus

Med rätt materialval kan ni vara på god väg till att bli självförsörjande i ett stenhus. Själva stommen av sten är energisnål och ni behöver ej oroa er för onödiga förluster av värme eller kyla. I kombination med solceller och en laddningsbox är ni på god väg till ett energisparande levnadssätt.

14. Stenhus är en bra investering

Vid en försäljning har det visat sig att man får bättre betalt när man säljer ett stenhus jämfört med andra typer av hus. Anledningen är att man vill ha ett underhållsfritt och gediget hus med låga driftskostnader. Andrahandsvärdet är med andra ord bra på ett stenhus. Att bygga ett nytt stenhus är en bra investering för framtiden.


2024 © Nordiska Villor - nordiskavillor.se