VÄLKOMMEN

Vare sig ni bygger ett nytt hus eller går i tankarna att göra det är inredningen A och O för att ni ska känna er hemma. Vi människor har olika smak när det kommer till inredning och design, det är det som gör våra personligheter unika.

Vi på Nordiska Villor har skapat en sida för er. En sida som bygger på att ni som kund hos oss ska få de bästa möjliga tipsen till just ert nya drömhem.

På den här sidan kommer ni att kunna läsa er till allt som har med inredning och design att göra, både exteriört och interiört. Ni kommer att bli de första som får veta vilka nyheter våra leverantörer och samarbetspartners släpper. Vi kommer att skriva om trender, material, trädgårdstips och mycket annat så luta er tillbaka och njut av er resa, er resa mot just ert drömhem!

Vad kostar det att bygga stenhus

Att bygga hus ska kännas tryggt och enkelt. Med Nordiska Villor som hustillverkare får ni hjälp med allt från början till slut. Den vanligaste frågan vi brukar få är ”Vad kostar det att bygga hus?” De flesta frågar sig om det är bättre att bygga ett nytt hus med oss eller att köpa ett befintligt.


Vilka faktorer påverkar kostnaden när du ska bygga hus?

Det är många faktorer som påverkar vad ett husbygge kostar. Det kan vara hur tomten ser ut, vilka tillval ni gör eller vilket hus ni väljer att bygga, allt påverkar priset. För att ni ska få en bild av vad allt landar på hjälper vi som husleverantör er med att kalkylera och budgetera. Vi rekommenderar också att sätta en buffert. Nedan har vi några tips om vilka budgetposter ni kan räkna med i ert husbygge.


Vilka kostnader ska vi räkna med i vår husbudget?

Först har vi såklart tomten. Det är inte alla som har en tomt när de kommer till oss utan cirka 80% har ingen tomt när de kommer till oss som hustillverkare. Vi hjälper er med att hitta en tomt eftersom det kan vara bra att ha en tomt att utgå från när ni väljer er husmodell. Tomten spelar stor roll när ni utformar ert nya hus. Att ha med i tomtens kostnader är alla anslutningar, markarbeten och framtida trädgårdskostnader. Detta hjälper vi er att kalkylera. Vi räknar även med en buffert.


Bild

Efter detta har vi själva huset. Här åker vi först ut tillsammans med er och hjälper er att måla upp en bild av hur ert drömhus kan se ut. Vi hjälper er att välja rätt husmodell så att ert nya hus passar in på tomten nu har valt. Vi hjälper er att ge tips på hur ni kan planera er trädgård utifrån tomtens förutsättningar. Efter detta sätter vi oss ner och planerar hur ni vill att ert hus ska se ut. Antingen väljer ni någon av våra husmodeller eller så ritar ni upp ert eget drömhus med hjälp av våra arkitekter. Valmöjligheterna att få ett arkitektritat hus är stora och ni väljer själva hur ni vill att ert nya stenhus ska se ut.

När vi har kommit så långt att vi valt huset är det dags för att hitta någon som kan bygga det åt er så att ni får ett nyckelfärdigt stenhus. Nordiska Villor samarbetar med en mängd professionella entreprenörer som gärna hjälper er att få ett nyckelfärdigt hus.

Den biten som inte alltid är så kul i en husprocess är det administrativa. Här hjälper vi som hustillverkare er med att ta fram alla viktiga handlingar. Ni kan bara luta er tillbaka och se ert drömhus växa fram bit för bit tills det blir ett nyckelfärdigt stenhus.


Budgetera och kalkylera er husbudget

Allt detta kanske låter mycket men lämna det åt oss så hjälper vi er med hela kalkylen. Vi hjälper er att kalkylera så att er husbudget passar in i det hus ni väljer att bygga med oss. Väljer ni Nordiska Villor kan ni känna er trygga i att er husdröm blir till verklighet. Som stenhusleverantör vet vi att många som väljer att bygga ett nytt stenhus aldrig ångrar sig. Ett stenhus är inte bara otroligt hållbart utan ett stenhus är även underhållsfritt och energisnålt. Gör ni rätt materialval kan ni vara på god väg att bli självförsörjande i ert nya hus. Kontakta oss gärna så hjälper vi er att budgetera, kalkylera och bygga hus


tisdag | 2024-05-21

Skapa ditt drömkök

tisdag | 2024-04-16

Sommarinredning och uteplatsinspiration för varma dagar under 2024

onsdag | 2023-07-05

Inredningstrender 2023

söndag | 2022-08-07

Nyckelfärdigt hus med Nordiska Villor

söndag | 2023-01-22

Letar du efter en tomt att köpa?

söndag | 2022-08-21

Såhär inreder du din uteplats under sommar och höst

måndag | 2022-08-08

Hur placerar vi ut vårt hus på tomten?

lördag | 2022-08-06

Vad kostar det att bygga stenhus

torsdag | 2022-06-16

Så tar du bort ett getingbo

torsdag | 2022-06-16

Nockhöjd, byggnadshöjd och totalhöjd - Vad är skillnaden?

söndag | 2022-06-12

Inredning med klassisk design

torsdag | 2022-06-16

Gör din egen moodboard

tisdag | 2022-06-14

Bli självförsörjande med ett eget stenhus

torsdag | 2022-06-16

Varför ska ni bygga ett stenhus?

söndag | 2022-08-07

Bra att veta när ni ska köpa tomt

söndag | 2022-08-07

Konsten att välja rätt husmodell

söndag | 2022-08-07

14 fördelar med att bygga stenhus

2024 © Nordiska Villor - nordiskavillor.se